wielomian
Prosze:):
Liczbe −7 jest miejscem zarowym W(x). Wyznacz reszte z dzielenia tego wielomianu przez
wielomian P(x)= x2+5x−14, jesli wiadomo że w wyniku dzielenia wielomianu W(x) przez
dwumian (x−2) otrzymujemy reszte 18
29 mar 19:12
dfdffdfd: fdgsdgsfdggdππgdfgdgdgdgd∑∑g∑≈≠≠dg
29 mar 19:30
kaz: W(−7)=0
W(2)=18
st. R(x)<st.P(x) czyli ma st.<2 czyli reszta ma postać ax+b
29 mar 19:49
Prosze:): a co to jest st

? możesz jasniej
29 mar 20:00
com........: St. to początkowe litery od Stanisław!
a st. W(x) −−− to stopień wielomianu W(x)
wiesz już?
bardzo mnie rozśmieszyłaś( eś)
29 mar 20:04
kaz: stopień wielomianu,reszty
29 mar 20:05