zbiory
kasiek: mam dane zbiory A=[−1;1] B=[−2;0] C=[−3;−1] okresl przedzial
a A U B UC
b (A u B)∩C
c (A∩B)/ C
d AU(B/C)
pomozcie
26 sty 21:16
al:
narysuj, a potem wszystko widać
a) C
c) zbiór pusty
26 sty 21:42
kasiek: no wlasnie nie wiem sie robi jak jest odejmowanie b i c matematyke mialam ladnych pare lat
temu
26 sty 21:52
al:
b) <−2,1>
odejmowanie, to jest wyrzucanie
26 sty 21:59
kasiek: a w przypadku d to ci sie napier robi w nawiasie odejmowanie a pozniej sume?
26 sty 22:01
al:
tak
26 sty 22:03
kasiek: czyli w przypadku d bedzie (−1;1) tak ?
26 sty 22:06
al:
<−1,1>=A
26 sty 22:08
kasiek: czyli dobrze tak?
26 sty 22:12
al:
przedział domknięty, ok
26 sty 22:12
kasiek: dziekuje Al z calego serca
26 sty 22:14
al:
26 sty 22:15