Oblicz y' jeśli y=
EwaBt.: Oblicz y'
jeśli: y=
√sin(arctgx)
czyli obliczam tego pochodną
y'=
√sin(arctgx)'
0= y=
√sin(arctgx)'
lewa ma równać się prawej:
czyli:
| 1 | |
| *[sin(arctgx)]'= dobrze? |
| 2√sin(sinarctgx) | |
jak tą drugą pochodną policzyć z jakiego wzoru?
26 sty 21:08
EwaBt.: Przepraszam :
Polecenie:
obliczyć:
y'(0),Jeśli: tak jak powyżej
26 sty 21:09
EwaBt.: pomoże ktoś?
26 sty 21:13
EwaBt.: nie wiem jak to ugryźć:( proszę o pomoc
26 sty 21:16
ZKS:
| | | |
[√sin(arctg(x))]' = |
| |
| | 2√sin(arctg(x)) | |
26 sty 21:24
EwaBt.: i tak zostawiamy?
korzystałeś ze wzoru na pochodna funkcji zlozonej?
26 sty 21:33
ZKS:
Możesz to jeszcze ładnie uporządkować ale i tak też jest w porządku.
26 sty 21:35
EwaBt.: dzięki wielkie

Po co jest podane w tym zadaniu to y'(0)?
26 sty 21:39
ZKS:
A czy przez 0 można dzielić?
26 sty 21:43
EwaBt.: nie:( czyli?
26 sty 21:45
EwaBt.: po podstawieniu się zgadza, dobra rozumiem
26 sty 21:45
26 sty 21:47