matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
takie tam domowe
Asik:
Rozwiąż równanie
2x −
√
6
=
√
6
x − 2
26 sty 20:41
al:
2x−
√
6
x=
√
6
−2 x(2−
√
6
)=
√
6
−2 /(2−
√
6
) potem usunąć niewymierność z mianownika lub pokombinować i x=−1
26 sty 21:00
Mila:
2x−
√
6
x =
√
6
−2 x(2−
√
6
) =
√
6
−2 x= −1
26 sty 21:00