26 sty 20:35
Krl: Zamień sin na cos za pomocą 1 tryg (albo cos na sin), podstaw t i działaj na funkcji
kwadratowej
26 sty 20:37
krystek: wzór jedynkowycos2x=1−sin2x i masz jednorodność funkcji.Ale brakuje x u Ciebie w zapisie!
26 sty 20:37
Kot admin. Co ja pacze? : albo tak :
| | 1 | | 1 | | 3 | |
2sin2 |
| + cos2 |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 8 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 3 | |
sin2 |
| + sin2 |
| + cos2 |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 8 | |
sprzeczne
26 sty 20:43
anonymus: a takie cos
26 sty 20:43
Kot admin. Co ja pacze? : tak samo :
sprzeczne
26 sty 20:45
anonymus: 
Coś Ty stworzył
26 sty 20:49
ZKS:
Przecież
| | x | | x | | | | sin2x | |
2sin2 |
| cos2 |
| = |
| = |
| więc |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | √3 | | √3 | |
sinx = |
| ∨ sinx = − |
| |
| | 2 | | 2 | |
26 sty 20:54
anonymus: no o to chodziło tylko niemiałem pewnośći

dzięki
ZXS
26 sty 20:56