dynamika
BLAZEJ_505:

Jaki jest współczynnik tarcia statycznego, bo mi wychodzi 0,35 i nie wiem czy dobrze?
26 sty 20:30
BLAZEJ_505: sprawdzi ktoś to?
26 sty 20:38
Basiek: Błażej, może zarzuć jakimiś obliczeniami, to to sprawdzę, coś mi się przypomni,co?
26 sty 20:47
BLAZEJ_505: a zapomniałem napisać jakie są masy tego czegoś.
m1=2kg
m2=1kg
m2*g−Fs=m2*a
Fs−T=m1*a
t=m1*g*fs
m2*g−m1*g*fs=(m1+m2)*a
1*10−2*10*fs=3*1
10−20fs=3
−20fs=−7
fs=0,35
26 sty 20:51
AC:
26 sty 20:58
Basiek: Okazuje się, że to już jednak przekracza moje możliwości.

Kiedyś umiałam, ale
AC jest
chyba w temacie
26 sty 21:05
BLAZEJ_505: fizyka to zuo
26 sty 21:11
Basiek: Wiem!

Popieram, ale to tylko 3 lata
26 sty 21:11
BLAZEJ_505: mam taką nadzieję
26 sty 21:13
Basiek: Chyba, że myślisz nad studiami technicznymi?

Tylko w tym momencie pragnę Cię uświadomić, że fizyka najprostsza jest w klasie pierwszej.
Klasa druga to rzeź niewiniątek
26 sty 21:14
BLAZEJ_505: ja planuje iść na Architekturę i urbanistykę− jak się dostanę<egzamin z rysunku>więc będzie
ciężko
26 sty 21:35
Basiek: O, chciałam iść na ten kierunek w drugiej klasie. Co roku podoba mi się inny

Powodzenia

na pewno dasz radę.
26 sty 21:37
BLAZEJ_505: 3 egzaminy z rysunku

mam nadzieję że mnie to nie przerośnie. A nasza Basia co chce robić?
26 sty 21:40
Basiek: Nasza Basia chwilowo jest zainteresowana ekonomią.

Finanse i rachunkowość, jak się dostanę
26 sty 21:44
BLAZEJ_505: Basia ekonomistka lub finansistka, jak to ładnie brzmi
26 sty 21:46
Basiek: W 1 klasie chciałam studiować automatykę z robotyką, w drugiej− architektura z urbanistyką,
teraz wybieram się na FiR.
1 rok: co to niby się dzieje na fizyce? Oo −> zmiana planów
2 rok: WOK trzeba zdawać, żeby się dostać na architekturę? Jeszcze rysunku się uczyć? Nie mam
sił....
3 rok: Jezzzu, co mi zostało?
Ewolucja myśli na przestrzeni 3 lat
26 sty 21:48
BLAZEJ_505: Ja obecnie chodzę na rysunek i mam nadzieję że jeszcze wprowadzą u nas architektoniczny bo na
razie jest artystyczny, ja jeszcze w gimnazjum chciałem zostać nauczycielem
26 sty 21:53
Basiek: Fajnie, widzę, że jesteś konkretny i zdecydowany w tym, czego chcesz. (Też bym tak chciała).

Jeśli Ci się nic nie zmieni, to masz wymarzone warunki − 3 lata spokojnej systematycznej
pracy.

A gdzie dokładniej na tę archit. już wiesz?
26 sty 21:58
BLAZEJ_505: Politechnika Poznańska albo ASP w Poznaniu
26 sty 22:00
BLAZEJ_505: przepraszam ASP zmieniło nazwę na UA− Uniwersytet Artystyczny
26 sty 22:01
Basiek: Mhm

Pewnie po polibudzie masz inżyniera, a po UA też?
26 sty 22:02
BLAZEJ_505: a po UA masz magistra
26 sty 22:05
Basiek: No, idź na polibudę, jak się uda

Pewnie większy nacisk na przedmioty ścisłe będzie, ale
chyba bardziej się opłaca

Tymczasem, idę robić matematykę. Dobranoc
26 sty 22:07
BLAZEJ_505: miłych snów
26 sty 22:08