matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć przez cześci, chciałbym zobaczyć po kolei jak to rozwiązać
Bartek:
∫ x
2
lnx
26 sty 20:13
ZKS:
x
3
x
3
x
3
1
∫ (
)'ln(x)dx =
ln(x) − ∫
*
dx =
3
3
3
x
x
3
x
3
=
ln(x) −
+ C
3
9
26 sty 21:08