Oblicz pochodna
...: Oblicz pochodną:
f(x)=√1+ 2tgx
26 sty 20:08
krystek: pochodna=(√...)' *(1+2tgx)'
26 sty 20:10
...: Dzięki
26 sty 20:11
pigor: ... np. tak :
| | 1 | | 1 | | 2 | |
f'(x)= |
| *(1+2tgx}'= |
| * |
| = |
| | 2√1+2tgx | | 2√1+2tgx | | cos2x | |
| | 1 | |
= |
| . ... |
| | cos2x√1+2tgx | |
26 sty 20:15
Monikk: 2tgx
21 lip 19:47
5-latek: =(2tgx)'=2(tgx)'=2*(1+tg2x)= policz
21 lip 20:03
Lynx: Do 5−latek: Z jakiego wzoru wyszło Ci, że (2tgx)'=2(tgx)'=2*(1+tg2x). Przecież pochodna z tgx=
1/cos
2 x Pytam, bo nie kumam tego przekształcenia, a u mnie w s książce jest taka odp jaką Ty
podajesz.
21 sie 17:51
Lynx: Już wiem, znalazłam wzór na to.
21 sie 19:25