matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Skąd to się wzięło ?
ktos:
Pytanie sin(
π
6
+ 13π) = sin
7
6
π Skąd to się wzięło ? nie widac dokladnie
π
6
to π/6
26 sty 19:31
krystek:
13π=6*2π+π
7π
sin(
π
6
+π)=sin
6
26 sty 19:34