Z góry dziękuje :)
Kasia:): Hej

mam mały problem z takim zadankiem, pomoże ktoś ? parametry funkcji

Wyznacz wartośc parametru m, dla której proste 3x − y + 4 = 0 i y = x(m − 1/2) + 2 są
prostopadłe.
26 sty 19:21
Tragos: kiedy dwie proste są prostopadłe?
26 sty 19:21
Kasia:): nie wiem.. jak wspoczynnik kierunkowy jest odwrotny?
26 sty 19:25
Tragos: a1 * a2 = −1
26 sty 19:25
Tragos: 3x − y + 4 = 0
y = 3x + 4
a
1 = 3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
a
1 * a
2 = −1
podstaw i rozwiąż
26 sty 19:26
Kasia:): dzięki
26 sty 19:59