całki
kamila: mam problem z obliczeniem całki:
| cosx+cos3x | |
| rozbiłam sobie na dwa pierwiastki i z jednego wychodzi 1 a z drugiego |
| cosx | |
| | cos3x | |
|
| i nie wiem co dalej ruszyć  |
| | cosx | |
26 sty 17:48
Krzysiek: rozpisz co to jest cos3x ...
26 sty 17:59
kamila: nie da się w inny sposób ?:(
26 sty 18:50
DZIADZIA: ej moge o cos spytac?
26 sty 18:52
kamila: nie no dobre, dobre

ja nadal nie mam, ale pozdrawiam kamile co napisałam dobra juź mam
26 sty 22:25
26 sty 22:30
ZKS:
| | x + 3x | | x − 3x | |
cosx + cos3x = cos( |
| ) * cos( |
| ) = cos2x * cos(−x) = cos2xcosx |
| | 2 | | 2 | |
26 sty 22:32
ZKS:
Nie piszę nigdy
.. więc nawet podszywać się nie potrafisz dziecko.

Wszytko jest dobrze.
26 sty 23:24