matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
LUWAMH:
Oblicz pole i objetosc prostopadloscianu a= 0,3m b = 20cm c= 6dm
26 sty 17:47
dero2005:
V = 3*2*6 = 36 dm
3
= 0,036m
3
= 36000 cm
3
P = 2*3*6 + 2*6*2 + 2*3*2 = 36 + 24 + 12 = 72 dm
2
26 sty 18:55