Rozwiąż równania
Filip:
a) 5
x+1+5
x=150
b) 4
x−1=4
x+1−60
29 mar 18:27
Filip: Rozwiąż równania
29 mar 18:34
Lucek: Równania "Kuna"
29 mar 18:36
Janek K.: Oj oj
29 mar 18:47
Janek K.: chyba nikt nie umie

Filip spoko
29 mar 18:50
Janek K.: Filip pociesz się tym, że Kujawa nic nie mam

29 mar 18:51
Janek K.: chyba
29 mar 18:51
Janek K.: schiza co nie myślałeś, że kto ci pisze
29 mar 18:52
Eta:
Pomogę Ci Filip! ( mój wnuczek ma takie imię
29 mar 18:54
Filip: ooo byłbym wdzięczny
29 mar 18:55
tim: Wnuczek? ^^ A ile masz wnucząt?
29 mar 18:55
mathew: a)
5x+1 + 5x = 150
150= 53 +52
x+1 +x= 3+2
x= 2
podstawiam:
52+1 + 5 2= 53 +52
L=P
pozdrawiam.
29 mar 18:55
Eta: Dwoje : Filipa i Amelkę

.... to dla tima ta informacja

już piszę Ci Filip zadanka:
napisz mi tylko , czy ten ostatni przykład : to zwykłe nawiasy?
29 mar 18:57
Filip: tak zwykłe nawiasy
29 mar 18:58
tim: Amelka... Mam siostrzenicę taką

Śliczne imię
29 mar 18:58
Eta:
Ooo! mathew już roztrzaskał a )

podobnie zatem Filip rozwiązuje sie nastepne:
dasz juz rade ? czy pisać?
29 mar 18:59
Filip: jak możesz to napisz
29 mar 19:00
Eta:
b) 4x *14 − 4x *4 = −60
4x( 14− 4)= − 60
4x = 60* 415
4x = 16
4x = 42
x = 2
c) podobnie spróbuj sam!
Pozdrawiam!
29 mar 19:04
Filip: Ok, Dzięki wielkie
29 mar 19:04
Eta: c)
12x( 1 +124) = 172
12)x (1 + 116) = 172
12x = 172 * 1617
122 = 8
12x = 12−3
x = − 3
29 mar 19:09
Filip: Dziękuję
29 mar 19:10