Zad. z treścią..
Dwiekropki: Maria ma 24 lata. Jest ona dwukrotnie starsza niż być Ania wtedy gdy Maria miała tyle lat
ile teraz ma Anna. Ile lat ma Anna?
: ) zapraszam do intensywnego myślenia na zadaniem, bo mnie ta treść rozśmiesza, tak
jest zakręcona.. : ) i nie mogę się przez to skupić. : )
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
29 mar 18:24
Dwiekropki: Hmm.?
29 mar 18:37
tim: Nie cierpie tego typu zadań

<wnerW>
29 mar 18:38
29 mar 18:40
tim: Na konkursie nie rozwiązałem takiego właśnie

24 − z = A
12 + z = A
z − ileś lat temu
A − wiek Anii
Tak?
29 mar 18:42
tim: Wzięło się to tak:
24 = 2(A − z)
12 = A − z
12 + z = A
Marta − z = Ania
29 mar 18:46
Eta: Maria 24 lata a Anna 8 lat
29 mar 18:46
tim: Jakie 8?
29 mar 18:47
tim: Napewno 8?
29 mar 18:47
Dwiekropki: a ja mam 18 i 24.. : ) zaarz napsize rozwiazanie. : ) odp nie mam niestety. ; /
29 mar 18:48
29 mar 18:48
tim: Mi wyszło 24 i 18
29 mar 18:48
: x=24
x=2(y−z)
y=x − z x− wiek Marii
y− wiek Anny
z− ileś lat temu miały tyle samo lat
29 mar 18:49
Dwiekropki: więc widzę, że Tim ma tak jak ja.. czyli dobrze..? ; >
29 mar 18:50
Eta: Nieeee , bo Ani by jeszcze nie było na świecie!
29 mar 18:50
29 mar 18:51
tim: Jak...
Maria ma 24 lata. Jest ona dwukrotnie starsza niż być Ania [Ania miała wtedy12] wtedy
gdy Maria miała tyle lat [18 lat] ile teraz ma Anna. Ile lat ma Anna?
29 mar 18:51
Dwiekropki: Dziękuje Wam .. : ))
29 mar 18:52
tim: No

<3. Ale na konkursie było ttuiejsze
29 mar 18:52
tim: Żem zawahał się w swoją wiedzę przez ciebie Eto
29 mar 18:54
Eta: 
.... soryy tim! ( nie gniewasz się ?
29 mar 18:55
tim: Nie

, ale nie strasz mnie więcej ;
29 mar 18:56
Basia: 18 i 24 to poprawna odpowiedź.
Teraz kiedyś róznica czasu
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Maria 24 y 24−y
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Anna y y−(24−y) 24−y
2y −24 = 12
2y = 36
y =18
M 24 18
A 18 12
29 mar 19:02