oblicz x gdy log0,5x2=-2
kama:
26 sty 15:04
Artur z miasta Neptuna:
| | 1 | | x2 | |
log 0.5x2 = −2 ⇔ 10−2 = 0.5x2 ⇔ |
| = |
| ⇔ 50x2 = 1 ⇔ ..... |
| | 100 | | 2 | |
26 sty 15:06
Bizon:
tak mało być ...

? log
0,5x
2=−2
... skorzystaj z definicji logarytmu
26 sty 15:08
kama: tak a mozesz pomoc bo nie pamietam zabardzo
26 sty 16:22
Kot admin. Co ja pacze? : loga b = c ⇔ ac = b
26 sty 16:25
Bizon:
2
2=x
2 ...itd
26 sty 16:25
kama:
1 2
−−−−−−−−:−−−−−−−−−− wykonaj dzialania
x2−3x x−3
26 sty 16:35
kama:
1 2
−−−−−:−−−−−− wykonaj dzialania
x2−3 x−3
26 sty 17:23
kama: ktos chetny pomoc
26 sty 17:32
Paweł: naucz się korzystać z edytora wzorów
26 sty 17:35
kama: sory pisalam to pospiesznie
26 sty 17:39
Paweł: a w tym działaniu to czego nie potrafisz zrobić?
26 sty 17:41
kama: to nie dla mnie chcialam siostrze pomoc ale nie pomietam za bardzo jak to powinno byc jesli
mozesz to pomoz
26 sty 17:42
Paweł: no jeśli dzielisz to mnożysz przez odwrotność mianownika
26 sty 17:46