oblicz sume n=7 wzor pocztkowych ciagu arytmetycznego an=32,-16,8
kama:
26 sty 14:41
milka: a co oznaczają cyfry za an
26 sty 14:52
kama: wzor poczatkowych ciagu geometrycznego
26 sty 14:55
milka: bo inaczej zadania nie można obliczyć
26 sty 14:55
milka: dziwne zadanie podaj je w całości
26 sty 14:55
kama: oblicz sume n=7 wzor poczatkowych ciagu geometrycznego an=32,−16,8......
26 sty 14:57
Artur z miasta Neptuna:
nie wzór
może trzy początkowe elementy
26 sty 14:59
Artur z miasta Neptuna:
to co napisałaś NIE JEST PO POLSKU nawet ... kto to pisał?
26 sty 14:59
milka: korzystam ze wzorów na sume ciągu geometrycznego sn= a1*1−qn/1−q
26 sty 15:00
kama: sorki zle napisalam trzy poczatkowe elementy
26 sty 15:01
paola: oblicz sume n=7 trzy elementy ciagu arytmetycznego an=32,−16,8
26 sty 15:37
mio: wg mnie siódmym elementem ciągu będzie 0,5 (innymi słowy pół)
każdy kolejny element otrzymujemy dzieląc element poprzedni przez dwa i mnożąc wynik przez
minus jeden
26 sty 18:07