matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje wyznacz wzór :]
Anka:
wyznacz wzór funkcji liniowej,jeśli f(2) = 7 i f(−1) =−2
26 sty 14:32
Artur z miasta Neptuna:
y = ax+b f(2) = 7 => 7 = 2a+b f(−1) = −2 => −2 = −a +b oblicz a i b
26 sty 14:34