matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
LUWAMH:
Rozwiąż równanie 3x
2
− 2x
2
− 6x +4=0
26 sty 14:27
Artur z miasta Neptuna:
... 3x
3
− 6x −2x
2
+4 = 0 3x(x
2
−2) −2(x
2
−2) = 0 (3x−2)(x
2
−2) = 0 (3x−2)(x−
√
2
)(x+
√
2
) = 0
26 sty 14:38