PROŚBA O ROZWIĄZANIE
AREK: |1−X|+|X+2|<X+4
26 sty 13:40
Artur z miasta Neptuna: rozwiązujesz w 3 przypadkach:
1) x<−2
wtedy |1−x| = −1 +x oraz |x+2| = −x −2
2) −2≤x<1
wtedy |1−x| = −1 +x oraz |x+2| = x+2
3) x≥1
wtedy |1−x| = −1 oraz |x+2| = x+2
rozwiązania które wyjdą w każdym przypadku musisz ograniczyć założeniem danego przypadku
rozwiązanie ostateczne to suma trzech rozwiązań cząstkowych
UWAGA

rozwiązania cząstkowe (po uwzględnieniu założeń dla danego przypadku) NIE MOGĄ mieć
części wspólnych.
26 sty 14:21
sklozik: Bardzo tego potrzebujesz bo to troszke dużo pisania .?
26 sty 14:21
sklozik: +x w ostatnim jeszcze
26 sty 14:23
sklozik: źle jest w pierwszym bo ma sie nie zmienić bo będzie dodatnie
26 sty 14:27
sklozik: zaraz Ci podeśle skana z dobrze rozwiązanym mam nadzieje
26 sty 14:28
26 sty 14:35
AREK: DZIĘKI BARDZO SKLOZIK I ARTUR
26 sty 15:16