matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZĘ O ROZWIĄZANIE
AREK:
ROZWIĄŻ 4
X+2
+20*(5
X−1
+4
X−1
)=4*5
X+1
−4
X+1
26 sty 13:37
Bizon:
5
x
4
x
4
x+2
+20
+20
=4*5
x+1
−4
x+1
5
4
16*4
x
+4*5
x
+5*4
x
−20*5
x
+4*4
x
=0 25*4
x
=16*5
x
4
x
16
=
5
x
25
4
4
(
)
x
=(
)
2
...−
5
5
26 sty 14:37