matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica tej funkcji: pytanie
Martina:):
Granica tej funkcji:
lim
x*e
x
x→−
∞
Czemu granicą tej funkcji jest 0?
26 sty 13:14
Martina:):
Są jakieś wzory np:
∞
*
∞
= −
∞
*
∞
= −
∞
*−
∞
=
26 sty 13:17