matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzór Taylora
kamyk:
1
Dla funkcji f(x)=
rozpisać wzór taylora w punkcie x0=1 z resztą.
3
√
x
mógł by mi ktoś pomoc z tym zdankiem ?
26 sty 12:28
kamyk:
jest ktoś kto to ogarania ? wydaje mi się że brakuje tu jeszcze jednej danej n=?
26 sty 12:52