matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?......
ada:
Parabola która jest wykresem funkcji y=−2(x−3)do kwadratu+2 ma wierzchołek o wspolrzednych?
26 sty 08:57
Artur z miasta Neptuna:
masz wzór na współrzędne wierzchołka paraboli:
https://matematykaszkolna.pl/strona/79.html
26 sty 08:59
krystek:
postać kanoniczna y=a(x−p)
2
+q współrzędne wierzchołka to pi q czyli W=(p,q) Popatrz i zapisz!
26 sty 09:00