pomocy
ada: Przesuwając wykres funkcji y=x do kwadratu o dwie jednostki w prawo otrzymamy wykres funkcji o
wzorze?
26 sty 08:49
krystek: y=(x−2)2
26 sty 08:54
ada: Dzięki
26 sty 08:58
ada: A pomozesz mi jeszcze w jednym?funkcja f określoną jest wzoremf(x)=−2(x+3)do kwadratu −5
wskażrownanie prostej ktora jest osią symetrii paraboli będącej wykresem funkcji f
26 sty 09:02
krystek: jest to prosta przechodząca przez wierzchołek xw=
26 sty 09:05
ada: No napisz bo nie wiem:(
26 sty 09:24
krystek: masz wcześniej postać kanoniczna ,wypisz W=(p,q) i xw=p
26 sty 09:25
ada: Czyli odpowiedź wyjdzie mi x=−3 prawda?
26 sty 09:31
krystek: tak!
26 sty 09:44
ada: Dobra dzięki
26 sty 09:46