matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
asia:
Oblicz granice ciągu o wyrazie a
n
=2ln(n+1)−ln(2n
2
+1)
25 sty 23:23
student:
n
2
+2n+1
1
LIM ln(n+1)
2
−ln(2n
2
+1) =LIM ln(
)= ln
2n
2
+1
2
26 sty 01:01
student:
chyba
26 sty 01:01
Godzio:
26 sty 01:09