GM: Proszę przypomnieć jak się to oblicza

2(x+1)(x+2)
25 sty 22:04
beti: ale idiota
25 sty 22:05
GM: Takie komentarze zachowaj dla siebie!
25 sty 22:06
misiaczek: ten gm to jebany cwel se jaja robi...zalosne
25 sty 22:15
Jolanta: 2(x*x+x*2+1*x+1*2)=2(x2+3x+2)=2x2+6x+4
26 sty 00:49
coped-zadania: 2 (x + 1)(x + 2)
2x2 + 6x + 4
x (2x + 6) + 4
12 (2x + 3)2 − 12
x = −2
x = −1
Δ = 4
26 sty 11:09
sklozik: mozesz ale nie musisz tego obliczać mżesz od razu wyciągnąć pierwiastki
x+1=0 i x+2=0
x=−1 x=−2
26 sty 11:13