jak rozwiazac ta calke prosze bardzo o pomoc
mis: ∫ (x +3) * ex dx
25 sty 21:25
25 sty 21:26
mis: bardzomi to pomoglo wiesz dzieki, jesli wiesz to czemu nie chcesz pomoc?
25 sty 21:28
Krzysiek: a czy aby tym linkiem nie pomogłem?
Ty liczysz na rozwiązanie czy pomoc...? bo rozwiązania Tobie nie napisze
25 sty 21:30
mis: no wlasnie nie, ja juz robie ten przyklad kombinuje i nic z tego nie wychodzi i chcialabym
rozwiazanie zebym mogla do tego jakos dojsc
25 sty 21:32
mis: dobra już wiem jak to ugryźć, dzięki
25 sty 21:34
mis: to nie ja pisalam kto sie podszywa
25 sty 21:34
25 sty 21:35
mis: dobra zrobiłem, idę się piweczka napić
25 sty 21:40
mis: \int{(x+3) \cdot ex}\, dx \:
u(x)=(x+3) \:\:\ v
\int{u \cdot v
\int{(x+3) \cdot ex}\,dx=(x+2)ex+C
to bedzie tak?
25 sty 21:57