proszę o pomoc i pokazanie jak to sie rozwiązuje
kasia : proszę o pomoc i pokazanie jak to sie rozwiązuje
pierwiastek równania x2+bx+c =0 jest liczba 7. drugi pierwistek istnieje i też jest liczba
całkowita .liczba c jest równa : 24, 15, 8, 21 ?
25 sty 21:13
kasia : pierwiastek równania x2+bx+c =0 jest liczba 7. drugi pierwistek istnieje i też jest liczba
całkowita .liczba c jest równa : 24, 15, 8, 21 ?
25 sty 21:17
kasia: dobra, sram to ..
25 sty 21:26
krystek: | | c | |
z wzorów viete'a 7x2=c, więc jak ma być całkowity x2 to x2= |
| to c=21 |
| | 7 | |
25 sty 21:31
25 sty 21:35
kasia: Dobre w chuj krystek, dziex.
25 sty 21:47