matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Kasia:
Wiem że to banał ale wyleciało mi z głowy ile równa się ∫5
2x
25 sty 20:31
Artur z miasta Neptuna:
25
x
∫5
2
x dx to wcale nie jest banał = ∫5
2
x
dx = ∫25
x
dx = // wzór // =
+ c;
ln (25)
c∊R
26 sty 09:06