Proszę o pomoc
Monika: Rozwiąż równanie:
a)||x|−2|=|x−2|
b)|x−1|=2−|x−3|
29 mar 17:08
tim: b)
x − 1 = 2 − x + 3 x − 1 = 2 + x − 3 − x + 1 = 2 − x + 3 − x + 1 = 2 + x − 3
2x = 6 −−− −−− − 2x
= −2
x = 3
x = 1
Odp: x = 3 lub x = 1
29 mar 17:21
ae: ∫2ab
29 mar 17:27
ae: z całkuj to przez podstawienie i wyjdzie jak na tacy
29 mar 17:28
Mickej: hmm strasznie haotycznie rozwiązane
29 mar 18:02
tim:
x − 1 = 2 − x + 3 x − 1 = 2 + x − 3 − x + 1 = 2 − x + 3 − x + 1 = 2 + x − 3
2x = 6 −−− −−− − 2x = −2
x = 3 x = 1
|x − 1| =
A) x − 1
B) − x + 1
|x − 3| =
C) x − 3
D) − x + 3
Możliwości AC, AD, BC, BD
29 mar 18:07