oblicz x
marcos: 10log10x=1
25 sty 19:27
Basiek: log10x10=1
x=1
25 sty 19:29
Basiek: Ups. Nawet na to nie patrz....
z def. 101= x10
10=x10
x=p10{10} (pierwiastek 10tego stopnia)
25 sty 19:31
beti: raczej x = pierwiastek 10−stopnia z 10 (sorry, ale inaczej nie daję rady napisać)
25 sty 19:32
ZKS:
Basiek lepiej to popraw.
25 sty 19:33
Basiek: ZKS poprawiłam, zanim zdążyliście Wy poprawić mnie
25 sty 19:33
ZKS:
No tak już lepiej.

Tak w miarę da się napisać x = 10
1/10
25 sty 19:34
pigor: no nie,
bo 0≠1 , a więc np. tak : 10logx=1 i x>0 ⇔ logx=
110 ⇒
x=100,1 ...
25 sty 19:36
Basiek: Tak właśnie wszyscy napisaliśmy... ja również.

Czasem baardzo żałuję, ze nie ma tu opcji edytuj
25 sty 19:37
ZKS:
pigor Basiek już to dawno poprawiła więc nie musiałeś trzeci raz pisać tego samego.
25 sty 19:38