matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy jest to tożsamosci?
trygonometria:
sin
2
2a
sin
4
a+cos
4
a=1−
2
25 sty 19:24
wmboczek:
sin2a
sin
4
a+cos
4
a=(sin
2
a+cos
2
a)
2
−2sin
2
acos
2
a=1−2(
)
2
=P
2
25 sty 20:24