Rozwiąż równanie - Funkcje trygonometryczne
kombinator: Mam pewne zadanie a jutro mam sprawdzian, więc dobrze by było, gdyby ktoś mnie naprowadził na
rozwiązanie . Treść zadania to po prostu rozwiąż równanie − ctg2(2x+π\2)=3.
25 sty 19:13
kombinator: tam nie ma minusa przed ctg , to tylko myślnik − sory za wprowadzenie w błąd, a nie wiem jak
się edytuje
25 sty 19:15
kombinator: już wiem, trzeba spierwiastkować i wychodzi ctg(2x+π\x)=√3 , a dalej to już leci.
25 sty 19:59
Basiek: lub ctg(2x+π\x)= −
√3
25 sty 20:02