matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziękuję za całkę i proszę o potwierdzenie, czy dobrze jest oblicz. ta pochodna.
Saviola:
y=x
sinx
y'=sinx*x
sinx−1
*cosx
25 sty 19:07
ZKS:
Źle. Trzeba wykorzystać że jeżeli f(x)
g(x)
= e
g(x)ln(f(x))
25 sty 19:15