ile wynosi k
marcos: k10=10
25 sty 19:06
Artur z miasta Neptuna:
k10 = 10 czyli (k10)1/10 = 101/10 czyli k = 101/10
potęga 1/10 to pierwiastek 10 stopnia z liczby potęgowanej
26 sty 09:25
coped-zadania: k10 = 10
k10 − 10 = 0
{{k == −10(1/10)}, {k == 10(1/10)}}
k ≈ −1.25893
k ≈ 1.25893
{{k == −((−1)(1/5) 10(1/10))}, {k == (−1)(1/5) 10(1/10)}, {k == −((−1)(2/5) 10(1/10))},
{k == (−1)(2/5) 10(1/10)}, {k == −((−1)(3/5) 10(1/10))}, {k == (−1)(3/5) 10(1/10)}, {k
== −((−1)(4/5) 10(1/10))}, {k == (−1)(4/5) 10(1/10)}}→→→→→→→tutaj powinieneś sam obliczyć,
potęga do ułamku to pierwiastek n'tego stopnia z x
26 sty 10:00