prosiłbym o wyznaczenie sin i cos
trygonometria:
25 sty 19:03
Kot admin. Co ja pacze? : przecież to porsty układ równań :
sin
2x + cos
2x = 1
25 sty 19:05
trygonometria: no ale ja nie wiem jak go ugryśc prosiłbym o wytłumaczeni krok po kroku Drogi adminie
25 sty 19:10
25 sty 19:12
beti: z pierwszego równania: cosx = 3sinx
i podstawiam do drugiego równania: sin
2x + (3sinx)
2 = 1 −− mam nadzieję, że teraz dasz rade
25 sty 19:13
trygonometria: wgl ni mi to nie mowi
25 sty 19:14
trygonometria: skad sie wzioło todrugie równanie?
25 sty 19:19
krystek: 3sinx=cosx
sin2x+cos2x=1
sin2x+(3sinx)2=1
sin2x+9sin2x=1
licz dalej
25 sty 19:23
trygonometria: no okej obliczyłem a dlaczego tam ma byc takie równanie skad sie wzioło?]
3sinx=cosx
25 sty 19:27