funkcja kawadratowa
kasia : do wykresu funkcji nie należy punkt
y=x2−4x+4
25 sty 18:47
kasia : bo obliczyłam Δ p i q i nie ma takiego rozwiązania
25 sty 18:49
beti: baaardzo tajemnicza treść

Miliony punktów nie należą do wykresu podanej funkcji
25 sty 18:53
kasia : ale jest takie polecenie
25 sty 18:55
kasia : i sa do tego odp
25 sty 18:55
beti: jestes pewna, że podałaś całą treść zadania?
25 sty 18:59
kasia : tak
25 sty 19:03
kasia : odp
(−2,16)
(−3,25)
(4,4)
(1,−1)
25 sty 19:04
beti: aaaaaaaaa, to jest zad. zamknięte?
25 sty 19:06
beti: to jednak nie podałaś całej treści, bo te odp. są jej częścią.
właściwa jest odp. D
25 sty 19:07
kasia : ale my je mamy rozszerzyć czyli rozpisać krok po kroku
25 sty 21:16
beti: No więc: do wykresu funkcji należy punkt, którego współrzędne spełniają wzór funkcji, np:
pkt (1,3) należy do wykresu funkcji y=2x+1 (bo 3=2*1+1, czyli 3=3), a punkt (1,5) nie należy,
bo 5=2*1+1, więc 5≠3.
Rozumiem, że tak włąśnie masz zrobić w swoim zad. Czyli:
a) 16 = (−2)2−4*(−2)+4
16 = 4+8+4
16=16 −− prawda, czyli ten punkt należy do wykrsu funkcji
pozostałe sprawdź sama
25 sty 21:37