problem :(
Agusia: jesli ktos potrafi to prosze o pomoc w rozwiazaniu
Wyznacz wartości wspólczynnika a dla których styczna do wykresu funkcji y=ax
2 jest
| | x2 | | 1 | |
prostą styczna do wykresu funkcji f(x) = |
| w punkcie P ( −1, − |
| ) |
| | x−1 | | 2 | |
29 mar 16:23
ala: y=28x2
29 mar 17:37
agusia: a mogłabys mi rozpisac jak do tego doszlas? bo tu twki problem
29 mar 17:42
agusia: a poza tym w zadaniu chodiz o wyznaczenia a...
29 mar 17:42
agusia: mogłby ktos rzucic okiem jeszcze tylko na te zadanko?
29 mar 18:07