hs = 5 cm
| 1 | ||||||||
= cos 60o = | |||||||||
| hs | 2 |
| 2 | |
hp = hs
| |
| 3 |
| 3 | 15 | |||
hp = | hs = | cm
| ||
| 2 | 2 |
| 2 | 2 | 15 | ||||
a = | √3hp = | √3* | = 5√3 cm
| |||
| 3 | 3 | 2 |
| a2√3 | (5√3)2√3 | 75√3 | ||||
Pp = | = | = | cm2 (a)
| |||
| 4 | 4 | 4 |
| 3 | 3 | 75√3 | ||||
Pb = | a*hs = | *5√3*5 = | cm2 (b)
| |||
| 2 | 2 | 2 |
| h | √3 | ||
= sin 60o = | |||
| hs | 2 |
| √3 | 5√3 | |||
h = | *hs = | cm
| ||
| 2 | 2 |
| 2√3 | |||||||||
tg β = | = | (c)
| ||||||||
| h | 3 |