matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
1
1
Jeśli x+
=7 to wartośc wyrazenia x
2
+
wynosi
x
x
2
1
x+
=7
x
x
2
1
+
=7
x
x
x
2
+1
=7
x
x
2
+1=7x x
2
−7x+1=0 obliczyc pierwiastki i podstawic do 2 warunku ?
25 sty 17:53
Aga:
Można, ale krócej tak
1
x+
=7 /
2
x
1
1
x
2
+2*x*
+
=49
x
x
2
1
x
2
+
=47
x
2
25 sty 17:58