matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liniowa kombinacja
cool:
Czy wektor b=(2,1) można przedstawić jako liniową kombinację wektorów a1=(3,1) i a2=(5,2) Wychodzi mi: α1=−1 α2=1 (−1,1) jak dokonać sprawdzenia ?
25 sty 17:41
cool:
a juz wiem soory
25 sty 17:59