narysuj okrąg na układzie współrzędnych o środku S(-2,1) i promieniu r=5
mikołaj: narysuj okrąg na układzie współrzędnych o środku S(−2,1) i promieniu r=5 proszę was o pomoc bo
nie potrafie tego narysowac
25 sty 17:19
25 sty 17:23
Aga:
25 sty 17:27
mikołaj: Aga a gdzie tu jest zaznaczone 1
25 sty 17:58
Aga: W połowie między 0 a 2.
25 sty 17:59
mikołaj: ok dopiero zauwazylem

dzięki

A wiesz może jak to zadanie rozwiązac oblicz odległość
punktu P (−3,2) od prostej 3x−2y+1=0 jak to podstawić do wzoru
d= Ax0 i coś tam dalej ten wzór jest pod
kreskę
25 sty 18:09
mikołaj: ok dopiero zauwazylem dzięki A wiesz może jak to zadanie rozwiązac oblicz odległość punktu P
(−3,2) od prostej 3x−2y+1=0 jak to podstawić do wzoru d= Ax0 i coś tam dalej ten wzór jest pod
kreskę
25 sty 18:23
Aga: A=3, B=−2, C=1
x
0=−3, y
0=2
Podstaw do wzoru
25 sty 18:23
mikołaj: Aga, a jakie wychodzi rozwiązanie? to −3 nie zamienia sie na samo 3 czyli plus?
25 sty 18:28
mikołaj: wyszedł mi taki wynik −4, i √13 dobrze ?
25 sty 19:01
anna mania: anic ni pomogło↔
2 sty 16:45