kolos
student: oblicz pole zawarte miedzy liniami y=x , y = 3−x2
Z pozoru łatwe ale niestety problem mam z miejscami przeciecia
25 sty 16:51
Godzio: a kto powiedział, że muszą być ładne ?
3 − x2 = x
x2 + x − 3 = 0
Δ = 1 + 12 = 13
itd.
25 sty 16:52
student: podaj wynik bardzo pomoze
25 sty 16:57
Godzio:
Nie umiesz wyznaczyć pierwiastków z równania kwadratowego ?
25 sty 16:58
hwdtel i Zen64:
Skoro można napisać 3−x2=x=y ,to można także napisać y=x2=3−x
A obliczenie pola ograniczonego y=X2 ⋀ y=3−x to zadanie dla "studenta"
z przed lat 100
25 sty 17:54
student: co ty wykminiles
26 sty 00:52