matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba jest równa:
malyna:
log
2
8
Liczba
jest równa :
log
2
√
8
3
A.
2
B.
√
8
C. 2 D. log
2
√
8
25 sty 14:51
krystek:
Obliczasz :log
2
8=x ⇒2
x
=2
3
⇒x=3 2
x
=
√
8
2
x
=(2
3
)
1
2
⇒x=.. podstaw i oblicz
25 sty 14:54