Oblicz miejsca zerowe
Alicja: 4x2 +10x>0
25 sty 14:49
Alkain: 4x
2+10x>0
x(4x+10)>0
Miejsca zerowe
Czyli x=0 v 4x−10=0
Ramiona w górę paraboli czyli
25 sty 14:59
krystek: @Alicja pisz poprawnie: ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚĆ!
Rozwiązujemy je na podstwie wykresu!
25 sty 15:02
muchacita: a czemu 4x−10 wyszlo a nie powinno byc 4x+10 ? i rozwiazanie z minusem ?
25 sty 15:27
25 sty 15:29
Alkain: muchacita słuszna uwaga, przepraszam zmęczenie bierze górę...
Powinno być 4x+10=0
i troszke inne rozwiązanie
25 sty 15:30
muchacita: oo to dobzre bo myslalam ze mi sie cos pomylilo bo czesto mis ie to zdarza
25 sty 15:44