analiza mat
siemo: Witam was. Potrzebuję rozwiązania 4 zadanek z analizy. Bede bardzo wdzieczny jak ktos pomoze.
Nie mam zielonego pojecia jak sie za nie zabrac.
1. Znalezc wymiary zamknietej cylindrycznie cysterny o danej obj. V i najmniejszej powierzchni
całkowitej.
2. Ktory z punktów paraboli y2=2x lezy najblizej prostej o równaniu x−y+5=0.
3. Na rogach kwadratowego arkusza blachy o boku a wycieto kwadraty tak aby po zlozeniu otrzymac
pudełko., Jaka moze byc maksymalna objetosc
4. W polokrag o promieniu R wpisano trapez ktorego podstawa jest srednica okregu. Dla jakiego
kąta przy podstawie trapezu pole trapezu jest najwieksze?
25 sty 14:41
krystek: zad z zakresu LO
2)Układ r−ń i liczysz
3)Rysunek kwadratu o boku a ,wytnij kwadraciki o boku x i zł.óż pudełko
V=(a−2)2*x wyznacz max
4) rysunek i pole trapezu w zależności od α
25 sty 15:09