matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany.
.:
wielomian W jest dany wzorem W(x) = x
3
+ 2x
2
− 4x− 8 a) oblicz W (
√
2
) b) wyznacz resztę z dzielenia wielomianu W przed dwumian (x−3)
25 sty 13:50
Aga:
a) W(
√
2
)=
√
2
3
+2
√
2
2
−4
√
2
−8 licz dalej b) R=W(3)=3
3
+2*3
2
−4*3−8
25 sty 13:56