matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz calki funkcji wymiernych
maaaa:
oblicz calki funkcji wymiernych:
x+2
∫
* dx
x(x−2)
25 sty 01:19
pigor:
np. tak
x+2
−1
2
(x−2)
2
∫
dx= ∫ (
+
)dx = −ln|x| +2ln|x−2| +C=ln
+C
x(x−2)
x
x−2
|x|
25 sty 01:31