Gustlik: Przykładów na Twoje zadanie mam wiele:
2−1=pole kwadratu o boku 1
2−1=100000000000000000000
0
2−1=log
10000001000000
2−1=
√1
2−1=objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego o krawędzi podstawy 1 i wysokości 3
2−1=różnica ciągu arytmetycznego o wyrazach −273, −272, −271, ...
2−1=iloraz ciągu geometrycznego o wyrazach π, π, π, ...
2−1=pole trójkąta o podstawie 2 i wysokości 1
2−1=sin90
o
2−1=cos2π (kąt w radianach)
2−1=tg45
o
2−1=Δ z funkcji kwadratowej y=x
2−3x+2
2−1=ilość %, o jaką podniesiono cenę spodni z 200 zł do 202 zł
2−1=prawdopodobieństwo zdarzenia pewnego
Powtórka z fizyki
2−1=siła (w N) ciągnąca ciało o masie 0,5 kg z przyśpieszeniem 2 m/s
2
2−1=prędkość ciała w m/s, które pokonało drogę 7,2 km w ciągu 2 godzin poruszając się ruchem
jednostajnym prostoliniowym
2−1=natężenie prądu (w A), jaki płynie przez opornik o oporze 230 Ω przy napięciu 230 V
Powtórka z chemii
2−1=masa (w g) pół mola wodoru H
2
2−1=liczba atomowa pierwiastka o symbolu H
2−1=liczba elektronów w atomie wodoru
2−1=masa (w g) 1/12 mola węgla
2−1=stężenie procentowe roztworu (w %), w którym zmieszano 198 g wody i 2 g soli