Znaleźć resztę z dzielenia
Kevio: Znaleźć resztę z dzielenia
x99+x31+8 przez x+1
czy jest jakas metoda poza liczeniem na piechotę?
25 sty 00:00
Basiek: W(x)= x99+ x31+8
W(−1)= R(x)...
25 sty 00:03
beti: reszta r = w(a) czyli tutaj r = w(−1)
25 sty 00:05
Kevio: czyli
W(−1)=(−1)99+x31+8=(−1)+(−1)+8=6
i 6 to ta szukana reszta, tak?!
25 sty 00:06
Basiek:
25 sty 00:07
Kevio: o fuck... toż to gimnazjum sie kłania...
dzięki
nam to każą walić p/q i liczyć...
25 sty 00:08
Kevio: i jak już jest uproszczone to dopiero jak dzielenie zwykłych liczb rozpisywać...
25 sty 00:09
Basiek: Kevio ja tam o żadnych wielomianach nic w gimnazjum nie wiedziałam.
25 sty 00:10
Kevio: Ehh czasem człowiek chce za dobrze a można prosto.
A takie pytanko. Przeciwdziedzina to inaczej zbiór wartości funkcji, prawda?!
25 sty 00:10
Basiek: Prawda

I nie pisz tych "?!" na końcu, bo zaczynam się bać
25 sty 00:12
Kevio: Co w tym strasznego?
Jakbym to "∫" pisał to byś się mogła bać...
25 sty 00:13
Basiek: To wyraża krzyk/ oburzenie/ irytację− ogólnie takie negatywne emocje
25 sty 00:14
Kevio: A całka panikę i desperację...
25 sty 00:16
ZKS:
A to już liczyłeś całki że tak mówisz?
25 sty 00:17
Basiek: Hahaha <3
Nie wiem, to w przyszłości

Właśnie, dalej jesteś tak negatywnie nastawiony do całkowania?
Czy już coś lepiej?
25 sty 00:18
Kevio: No niestety. Mindfuck taki, że można powariować. Jeszcze jak się ma takich prowadzących to do
wszystkiego trzeba samemu dochodzić a i tak jest zawsze źle.
25 sty 00:19
Kevio: Dzisiaj zrobiłem 70 całek i ledwo wiem jak się nazywam.
25 sty 00:20
Basiek: wow.

Zdeterminowany z Ciebie człowiek
25 sty 00:21